RATIONALIST INTERNATIONAL

Uutiskooste # 174 (25/04/2008)

http://www.rationalistinternational.net

Tässä numerossa

 

Sanal Edamaraku paljastaa "New Age-hypnoosiguru" Sivanandin temput suorassa tv-lähetyksessä

Sanal Edamaruku exposes “New Age Hypnotic Guru” Sivanand on Live TV
Click this picture for viewing a video clip of the program
(with English sub-titles)

"Suuren Tantra-haasteen" jälkeen oli New Age-gurun vuoro. Huhtikuun 15. päivän iltana vuonna 2008 Intian televisio kutsui "New Age-hypnoosiguru" Siwanandin suoraan lähetykseen. Ennakkosuunnitelmien mukaisesti Sanal Edamaraku asetettiin aluksi yleisön joukkoon.

Kun katsojia oli lämmitelty videopätkällä, joka oli täynnä hämmentäviä kuvia, heilureita ja psykedeelistä musiikkia, esiintymislavan kummaltakin sivulta pursui keinosavua ja Hypnoottinen Guru Siwanand aloitti shownsa. Huomattuaan Sanalin yleisön joukossa hän yritti livistää ansasta etukäteen ja sanoi että hänen hypnoosinsa ei ole tantraa eikä mantraa vaan New-age-tieteellinen keino tarjota välitöntä voimaa ja kestävyyttä. Se tekee ihmisen älykkääksi, nokkelaksi ja ruumiillisesti voimakkaaksi, hän väitti. Hänen asiakkaansa saavat aina voimaa ja älyä sekunneissa hypnoosin jälkeen, Guru totesi.

Sitten hän valitsi kutsuyleisön joukosta kaksi henkilöä esitystään varten - kaksikymppiset nuori nainen ja mies.

Hypnoosiguru kosketti heitä otsaan ja kehotti rentoutumaan ja vajoamaan syvään uneen. Hän laski kolmeen ja molemmat näyttivät nukkuvan. He nukkuivat seisaallaan kunnes Guru istutti heidät kahteen tuoliin. Siitä lähtien hän puhui välillä ohjelman juontajalle, välillä yleisölle ja sitten koehenkilöilleen. Nuoresta naisesta tuli nopeasti huomion pääkohde samalla kun mies jäi nukkuvaksi koristeeksi koko ohjelman ajaksi.

Hänen asiakkaansa, guru selitti, tulevat hänen luokseen saadakseen voimaa ja itseluottamusta, päästäkseen eroon jännityksestä ja kehittääkseen tahdonvoimaa sekä mielenhallintaa. Guru väitti onnistuvansa 90 prosentissa tapauksista. Lauseiden välissä hän ohjeisti naista komennoilla kuten "voimasi vahvistuvat... ja vahvistuvat... nyt... yksi, kaksi, kolme", "voima... voima" jne. Jonkin ajan kuluttua hän pyysi naista nostamaan kätensä ja tämä teki niin. Nainen näytti ymmmärtävän selvästi mitkä gurun lauseista oli tarkoitettu juontajalle, mitkä yleisölle ja mitkä hänelle. Hypnoottinen Guru jopa salli juontajan pyytää naista kertomaan kokemuksiaan merestä ja vuorista, ja kas, hän teki niin!

Hypnoosiguru aloitti suuren loppunäytöksensä. Nuori nainen asetettiin makaamaan kahden tuolin varaan, jolloin hänen keskiruumiinsa pysyi suorana ilman tukea. Tämä oli Hypnoottisen Gurun lopullinen todiste. Hän julisti voitonriemuisena: "Tämä on mahdollista vain hypnoosissa!". Hypnoosi kuulemma voi vapauttaa ihmisruumiissa ennenkokemattomia voimavaroja. Kruunatakseen menestyksensä, guru kutsui lavalle erään pojan yleisön joukosta ja pyysi häntä nousemaan seisomaan naisen jalkojen päälle. Naisen asento pysyi suorana. Puolen minuutin kuluttua poika nostettiin pois.

Sanal Edamaraku nousi lavalle ja kuulutti: "tällä ei ole mitään tekemistä hypnoosin kanssa." Hän sanoi: "se on ihmisruumiin luonnollinen ominaisuus ja voin näyttää teille saman suorituksen ilman mitään hypnoosia!" Sanalin pyynnöstä keski-ikäinen mies suostui vapaaehtoiseksi esitykseen. Sanal asetti hänet kolmen tuolin varaan, ensimmäinen tukemaan päätä, toinen lantiota ja kolmas jalkoja. "Luota itseesi", Sanal sanoi miehelle ja siirsi keskimmäisen tuolin pois. Kaikkien yllätykseksi mies makasi edelleen suorassa eikä pudonnut. "Tätä miestä ei ole hypnotisoitu", Sanal ilmoitti. "Ihmisen lantiossa on tämä voima ja tarvitsemme vain itseluottamusta jotta voimme maata putoamatta kahden tuolin varassa".

Sanal pyysi äskeistä poikaa seisomaan miehen reisien päällä. Kyllä, onnistui ilman hypnoosia. Vapaaehtoinen ei pudonnut. Hän kertoi voivansa erinomaisesti. Yleisö puhkesi suuriin suosionosoituksiin. Lisää ihmisiä halusi kokeilla. Ja kun leikki jatkui, Sanal kertoi todisteensa siitä että Hypnoottinen Guru on huijari.

Ensinnäkin, hänen "hypnoosissaan" on pitkä listä virheitä ja erehdyksiä, jotka ovat ristiriidassa lääketieteen ja nykytiedon kanssa ja todistivat hänen esityksensä pelkäksi showksi. Yleisön joukossa istunut psykiatri tuki Sanalin huomioita ja lisäsi muutamia seikkoja. Toiseksi, Sanal Edamaraku jatkoi, esityksen koehenkilöä ei oltu valittu vapaasti, kuten teeskenneltiin, vaan hän oli Gurun hyvin tuntema, valmistautunut esitystä varten ja näytteli koko esityksen ajan. Sanal Edamaraku ja muutamat muut olivat nähneet yli-innokkaan nuoren naisen soittavan ystävilleen ennen ohjelman alkua ja ylpeästi julistavan "hänen shownsa". Kaiken lisäksi näistä puhelinkeskusteluista saattoi ymmärtää että nainen oli amatöörinäyttelijä joka oli vastikään läpäissyt Delhin Draamakoulun sisäänpääsykokeen!

Hypnoottinen Guru Sivanandilla ei ole lääketieteellistä tai psykiatrista koulutusta. Hän on harjoittanut puoskarointiaan vuosien kuluessa tuhansiin ihmisiin.

Vaikka kaksi ja puolituntinen ohjelma loppui tähän, yleisö ei halunnut lähteä kotiin, vaan he parveilivat Sanal Edamarakun ympärillä onnitellakseen häntä paljastuksesta ja pommittivat häntä lukemattomilla kysymyksillä joita olivat aina halunneet esittää mutta eivät tienneet keneltä kysyä.

Kääntäjä: Joni Pelkonen

Italia: Isä Pio'n pieni salaisuus

Hänen kuolemansa 40-vuotispäivän kunniaksi Isä Pio'n - nykyään Pietrelcinan Pyhä Pio - ruumis on näytteillä lasiarkussa hänen luostarissaan San Giovanni Rotondossa, Pugliassa, etelä-Italiassa. 700 tuhatta pyhiinvaeltajaa on ilmoittautunut etukäteen nähdäkseen pyhimyksen jolla väitetään olleen samat vertavuotavat haavat kuin Jeesuksella. He saattavat pettyä, sillä hänen käsissään ja jaloissaan ei näy kuuluisista stigmoista jälkeäkään.

Isä Pio'lla oli pienoinen salaisuus. Hän käytti karbolihappoa eli fenolia aiheuttaakseen itselleen pyhät haavat. Hän oli "tietämätön ja itseään vahingoittava psykopaatti joka hyväksikäytti ihmisten herkkäuskoisuutta", sanoi Rooman Katolisen Yliopistollisen sairaalan perustaja. Historioitsija Sergio Suzette tutki Isä Poi'ta viime vuonna. Hänen tutkimuksensa perustuu dokumenttiin joka löytyi Vatikaanin arkistosta. Se oli San Giovanni Rotundassa asuneen apteekkarin, jolta Isä Pio oli tilannut hapon, todistajanlausunto. Isä oli paljastanut apteekkarille että hapolla oli tarkoitus puhdistaa neuloja ja vaati naista salaamaan asian. Pyhimykseksi julistamisprosessissa lausunto tutkittiin - mutta hylättiin. Vatikaania ei näköjään huvittanut pilata suurta ihmettä. Lisäksi, edesmennyt Paavi Johannes Paavali toinen oli itse ollut yksi pyhiinvaeltajista jotka vierailivat Pugliassa hakemassa Isä Pio'n siunauksen.

Kääntäjä: Joni Pelkonen

Amnesty Internationalin vesikidutus-elokuva

Amnesty Internationalin uusi lyhytelokuva "Stuff of Life" näyttää sinulle mitä CIA ei haluaisi sinun näkevän: "vesikidutuksen (waterboarding)" kauhun.

Vesikudutus on yksi "kehittyneistä kuulustusmenetelmistä" joita CIA käyttää. Vesikidutuksessa vanki hukutetaan osittain kääntämällä hänen päätään taaksepäin ja valuttamalla vettä hänen sieraimiinsa ja suuhunsa. CIAn viranomaiset ovat vastikään myöntäneet, että he ovat käyttäneet "vesikidutusta" salaisissa "terrorismin vastaisen sodan" vankien kuulusteluissa. Tällaisia CIAn suorittamia kuulusteluita esittävien videonauhojen kerrottiin tuhotun. Tämä nostatti intensiivisen keskustelun vankien väärinkohtelusta. Presidentti Bush käytti vastikään veto-oikeuttaan kumotakseen esityksen, joka olisi tehnyt vesikidutuksesta ja muista kidutusmenetelmistä laittomia.

"Muutaman sekunnin ajan elokuvantekijämme tekivät tätä oikeasti", sanoi Anmesty Internationalin Iso-Britannian johtaja Kate Allen. "Vaikka jo näiden muutaman sekunnin katsominen oli kammottavaa, salaisissa vankiloissa, joissa kukaan ei ole lopettamassa kidutusta, oikeasti tapahtuva kidutus on vielä paljon, paljon pahempaa."

Elokuvaa esitetään Ison-Britannian elokuvateattereissa toukokuun yhdeksännen päivän jälkeen. Voit katsoa sen jo nyt osoitteessa www.unsubscribe-me.org.

Kääntäjä: Jani Kotakoski

Tanska: Lastenhyväksikäyttö paljastettu 'Isän talossa'

Lolland, Tanskan neljänneksi suurin saari, on aloittanut tutkimukset uskonnollisen lahkon 'Isän talo' entisten jäsenten kerrottua lastenhyväksikäyttötapauksista. Todistajat esiintyivät kahdessa televisio-ohjelmassa - julkisella DR:llä esitettävässä '21 Søndag'-ohjelmassa sekä toisessa, TV Avisenilla esitetyssä ohjelmassa.

Todistajat '21 Søndag'-ohjelmassa kertoivat että kolmivuotias tyttö oli kertonut lahkon johtajalle Ruth Eversenille että tytön isä oli työntänyt esineitä tämän peräsuoleen, jonka tytön äiti vahvisti. Eversen ei uskonut tyttöä ja väitti tämän olevan pahojen henkien riivaama. Todistajien mukaan Eversen esti heitä menemästä poliisin puheille asian johdosta.

Isän talo-lahko, joka osti entisen nuorten talon Ungdomshuset vuonna 2006, on ostanut lukuisia kiinteistöjä Lollandilta, varoilla, jotka ovat osittain peräisin USA:n 'Raamattuvyöhykkeeltä'.

Toisessa ohjelmassa, joka esitettiin TV Avisenilla, useat entiset lahkon jäsenet väittivät lahjon käyttävän aivopesua kokoontumisissaan. Psykologi Lotte Christiansen kertoi TV2:lle, että hänellä on ollut useita entisiä lahkon jäseniä potilaina. ja he vahvistavat kyseiset väitteet. "He murtavat lahkolaisten vapaan tahdon systemaattisesti kertomalla näille mitä heidän on tehtävä", sanoi Christiansen. "Kun lahkolaiset eivät tottele, heidän sanotaan joutuvan Helvettiin, ja heitä uhkaillaan erilaisilla rangaistuksilla". Useat uhrit ovat masentuneita, itsetuhoisia ja kykenemättömiä luomaan läheisiä ihmissuhteita. Vihan ja pelon täyttäminä he ovat menettäneet kaiken toivonsa tulevasta.

Kääntäjä: Jani Kotakoski


Copyright © 2008 Rationalist International. Tämän uutistiedotteen artikkeleita voi julkaista, kopioida, lähettää edelleen ja lainata niitä artikkeleihin, jos lähteenä ilmoitetaan seuraava: Rationalist International Bulletin #174. Copyright © 2008 Rationalist International