Intian rationalistit vaativat YK:n pääsihteerin paikalle pyrkivän intialaiskandidaatin vetäytymistä pois tehtävästä

Sanal Edamarukun mukaan Saibaba man Shashi Tharoor on kovanluokan hämäys-propagandisti

Sanal Edamaruku
Sanal Edamaruku

YK:n pääsihteeri Kofi Annan jää tänä vuonna eläkkeelle ja Intia on asettanut tehtävään ehdolle kirjailijan ja diplomaatin Shashi Tharoorin. Alla olevassa artikkelissa Sanal Edamaruku vaatii Tharoorin vetäytymistä pois ehdokkuudesta. Olkaa ystävällisiä ja julkaiskaa Sanal Edamarukun artikkelia sivustoillanne ja julkaisuissanne, lähettäkää sitä edelleen ja liittykää maailmanlaajuisen kampanjaan Shashi Tharoorin YK:n pääsihteeriksi tulemisen vaaroista.

Intian pitäisi peruuttaa Sashi Tharoorin nimeäminen tehtävään

Sanal Edamaruku

Rationalist Internationalin ja Intian rationalistiyhdistyksen presidentti

Olen järkyttynyt kuullessani, että Intian valtio on asettanut ehdolle YK:n pääsihteerin toimeen Shashi Tharoorin. Huolimatta hänen huolellisesti hoidellusta imagostaan sulavakäytöksisenä ja tasapainoisena älykkönä, hän on todellisuudessa kovanluokan hämäyspropagandisti, joka uskoo ihmeisiin ja kaikenlaisiin taikauskoisiin ilmiöihin. Hän ei hukkaa ainuttakaan tilaisuutta korottaa ääntään kansainvälisessä mediassa yliluonnollisten väitteiden puolesta tai ylistää ’uskonmiehiä’ ja ihmeisiin uskovia.

Intian tulee hävetä Shashi Tharooria ja hänen julkisia toimiaan. Edistyksellinen ja eteenpäin katsova maa, joka havittelee johtoportaan asemaa modernissa maailmassa, tekisi itselleen karhunpalveluksen asettamalla ehdolle korkeimpaan kansainväliseen tehtävään miehen, joka on ottanut tehtäväkseen edistää tietämättömyyttä ja hyväuskoisuutta, juuri niitä vitsauksia, jotka pidättelivät Intiaa vuosisatojen ajan. Intian perustuslaki julistaa tieteellistä temperamenttia kansalaistensa fundamentaalisena velvollisuutena. Kuinka Intialla on varaa nimetä YK:n huippuvirkaan mies, joka on pilkannut tiedemiehiä ja rationalisteja puolustamalla Ganeshin maidon juonti-vimmaa vuonna 1995 aitona ihmeenä?

Kun maailmalle paljastui televisiopätkissä intialaisen uskonmiehen Satya Saibaban niin kutsutut ihmeet kuin myös hänen törkeä käyttäytymisensä monia nuoria ihailijoita kohtaan, UNESCO otti välimatkaa Saibabasta ja keskeytti meneillä olleen projektin hänen kanssaan. Kaikesta huolimatta Shashi Tharoor ei epäröinyt kiirehtiä uskonmiehen avuksi ylistämään häntä kansainvälisissä sanomalehdissä. 3.12.2002 ilmestyneessä Herald Tribune –sanomalehdessä Tharoor vakuutti Saibaban silmänkääntötempun "pyhän tuhkan syntymisestä" olevan ihmeteon. Hän todisti, että Satya Saibaba materialisoi lahjoja ihailijoilleen tyhjästä ja hän kerskui, että hän itse oli kultaisen sormuksen - johon oli upotettu yhdeksän korukiveä - vastaanottaja. Rationalistit olivat jo paljastaneet uskonmiehen taikojen salaisuudet ja hän oli jäänyt kiinni itseteossa silmänkääntötemppuinensa televisiokameroiden edessä, joita esitettiin ympäri maailmaa. Mutta Shashi Tharoor pysyi hänen vankkumattomana puolustajanaan.

Samassa artikkelissa, mikä ilmestyi ympäri läntistä maailmaa ja mikä on luettavissa Tharoorin omilta webbisivuiltakin, hän ilmentää Intian asemaa seuraavasti:

1950 –luvulla pääministeri Jawaharlal Nehru ilmoitti patojen ja tehtaiden
olevan "nykyaikaisen Intian uusia temppeleitä". Mitä hän unohti tunnustaa 
oli, että vanhat temppelit jatkavat pitämällä tiukkaa otettaan 
intialaisesta mielikuvituksesta. Uusien tietotekniikkayritysten ohjelmat softan kehitykseen 
Bangaloren "Piilaaksossa" voivat olla Intian uusia mantroja, mutta ne täydentävät 
ennemmin kuin syrjäyttävät vanhat mantrat. ..Saifafa ja Infosys ovat itse 
asiassa Intian vertauskuvia, jotka jotenkuten onnistuvat elämään useita 
vuosisatoja yhtä aikaa.
					

On häpeällistä edistysmielisille intialaisille, että ihminen, jolla on näin pahaenteiset käsitykset Intiasta ja joka mainostaa heitä tälläisellä pöyhkeydellä, voi kamppailla Intian ehdokkuudesta YK:n huippuvakanssille.

Shashi Tharoor ei rajoitu vain ihmeidentekijä Satya Saibabaan. Toisessa artikkelissaan hän kirjoittaa eräästä toisesta "pyhästä" hahmosta:

Hän asettautui ristiinnaulitun asentoon ja veri ilmestyi spontaanisti hänen 
käsiinsä ja jalkoihinsa – kristityiltä opittu stigma. 
Aivan kuin Avilan Pyhä Teresa vuosisatoja aikaisemmin, hän kärsi 
kouristuskohtauksista, joiden aikana hän levitoi: naapureilla oli tapana tulla 
heidän taloonsa perjantaisin nähdäkseen hänet riippumassa korkealla 
seinää vasten ristiinnaulitun asennossa.
					

Shashi Tharoorin nimittäminen tehtävään tulee väistämättä olemaan todella häpeällistä Intialle, hän on selvästi ja avoimesti sokean uskon ja taikauskon levittäjä ja pilkkaa Intian perustuslain suojelemia tieteellisiä näkemyksiä. Jos hänestä tulee YK:n pääsihteeri, tulee hän lisäksi aiheuttamaan vakavaa tuhoa arvokkaan organisaation maineelle.

Pyydän Intian valtiota perumaan Shashi Tharoorin ehdollepanon.

Käännös: Asta Leppänen