RATIONALIST INTERNATIONAL

http://www.rationalistinternational.net

Sanal Edamaraku paljastaa "New Age-hypnoosiguru" Sivanandin temput suorassa tv-lähetyksessä

Sanal Edamaruku exposes “New Age Hypnotic Guru” Sivanand on Live TV
Click this picture for viewing a video clip of the program
(with English sub-titles)

"Suuren Tantra-haasteen" jälkeen oli New Age-gurun vuoro. Huhtikuun 15. päivän iltana vuonna 2008 Intian televisio kutsui "New Age-hypnoosiguru" Siwanandin suoraan lähetykseen. Ennakkosuunnitelmien mukaisesti Sanal Edamaraku asetettiin aluksi yleisön joukkoon.

Kun katsojia oli lämmitelty videopätkällä, joka oli täynnä hämmentäviä kuvia, heilureita ja psykedeelistä musiikkia, esiintymislavan kummaltakin sivulta pursui keinosavua ja Hypnoottinen Guru Siwanand aloitti shownsa. Huomattuaan Sanalin yleisön joukossa hän yritti livistää ansasta etukäteen ja sanoi että hänen hypnoosinsa ei ole tantraa eikä mantraa vaan New-age-tieteellinen keino tarjota välitöntä voimaa ja kestävyyttä. Se tekee ihmisen älykkääksi, nokkelaksi ja ruumiillisesti voimakkaaksi, hän väitti. Hänen asiakkaansa saavat aina voimaa ja älyä sekunneissa hypnoosin jälkeen, Guru totesi.

Sitten hän valitsi kutsuyleisön joukosta kaksi henkilöä esitystään varten - kaksikymppiset nuori nainen ja mies.

Hypnoosiguru kosketti heitä otsaan ja kehotti rentoutumaan ja vajoamaan syvään uneen. Hän laski kolmeen ja molemmat näyttivät nukkuvan. He nukkuivat seisaallaan kunnes Guru istutti heidät kahteen tuoliin. Siitä lähtien hän puhui välillä ohjelman juontajalle, välillä yleisölle ja sitten koehenkilöilleen. Nuoresta naisesta tuli nopeasti huomion pääkohde samalla kun mies jäi nukkuvaksi koristeeksi koko ohjelman ajaksi.

Hänen asiakkaansa, guru selitti, tulevat hänen luokseen saadakseen voimaa ja itseluottamusta, päästäkseen eroon jännityksestä ja kehittääkseen tahdonvoimaa sekä mielenhallintaa. Guru väitti onnistuvansa 90 prosentissa tapauksista. Lauseiden välissä hän ohjeisti naista komennoilla kuten "voimasi vahvistuvat... ja vahvistuvat... nyt... yksi, kaksi, kolme", "voima... voima" jne. Jonkin ajan kuluttua hän pyysi naista nostamaan kätensä ja tämä teki niin. Nainen näytti ymmmärtävän selvästi mitkä gurun lauseista oli tarkoitettu juontajalle, mitkä yleisölle ja mitkä hänelle. Hypnoottinen Guru jopa salli juontajan pyytää naista kertomaan kokemuksiaan merestä ja vuorista, ja kas, hän teki niin!

Hypnoosiguru aloitti suuren loppunäytöksensä. Nuori nainen asetettiin makaamaan kahden tuolin varaan, jolloin hänen keskiruumiinsa pysyi suorana ilman tukea. Tämä oli Hypnoottisen Gurun lopullinen todiste. Hän julisti voitonriemuisena: "Tämä on mahdollista vain hypnoosissa!". Hypnoosi kuulemma voi vapauttaa ihmisruumiissa ennenkokemattomia voimavaroja. Kruunatakseen menestyksensä, guru kutsui lavalle erään pojan yleisön joukosta ja pyysi häntä nousemaan seisomaan naisen jalkojen päälle. Naisen asento pysyi suorana. Puolen minuutin kuluttua poika nostettiin pois.

Sanal Edamaraku nousi lavalle ja kuulutti: "tällä ei ole mitään tekemistä hypnoosin kanssa." Hän sanoi: "se on ihmisruumiin luonnollinen ominaisuus ja voin näyttää teille saman suorituksen ilman mitään hypnoosia!" Sanalin pyynnöstä keski-ikäinen mies suostui vapaaehtoiseksi esitykseen. Sanal asetti hänet kolmen tuolin varaan, ensimmäinen tukemaan päätä, toinen lantiota ja kolmas jalkoja. "Luota itseesi", Sanal sanoi miehelle ja siirsi keskimmäisen tuolin pois. Kaikkien yllätykseksi mies makasi edelleen suorassa eikä pudonnut. "Tätä miestä ei ole hypnotisoitu", Sanal ilmoitti. "Ihmisen lantiossa on tämä voima ja tarvitsemme vain itseluottamusta jotta voimme maata putoamatta kahden tuolin varassa".

Sanal pyysi äskeistä poikaa seisomaan miehen reisien päällä. Kyllä, onnistui ilman hypnoosia. Vapaaehtoinen ei pudonnut. Hän kertoi voivansa erinomaisesti. Yleisö puhkesi suuriin suosionosoituksiin. Lisää ihmisiä halusi kokeilla. Ja kun leikki jatkui, Sanal kertoi todisteensa siitä että Hypnoottinen Guru on huijari.

Ensinnäkin, hänen "hypnoosissaan" on pitkä listä virheitä ja erehdyksiä, jotka ovat ristiriidassa lääketieteen ja nykytiedon kanssa ja todistivat hänen esityksensä pelkäksi showksi. Yleisön joukossa istunut psykiatri tuki Sanalin huomioita ja lisäsi muutamia seikkoja. Toiseksi, Sanal Edamaraku jatkoi, esityksen koehenkilöä ei oltu valittu vapaasti, kuten teeskenneltiin, vaan hän oli Gurun hyvin tuntema, valmistautunut esitystä varten ja näytteli koko esityksen ajan. Sanal Edamaraku ja muutamat muut olivat nähneet yli-innokkaan nuoren naisen soittavan ystävilleen ennen ohjelman alkua ja ylpeästi julistavan "hänen shownsa". Kaiken lisäksi näistä puhelinkeskusteluista saattoi ymmärtää että nainen oli amatöörinäyttelijä joka oli vastikään läpäissyt Delhin Draamakoulun sisäänpääsykokeen!

Hypnoottinen Guru Sivanandilla ei ole lääketieteellistä tai psykiatrista koulutusta. Hän on harjoittanut puoskarointiaan vuosien kuluessa tuhansiin ihmisiin.

Vaikka kaksi ja puolituntinen ohjelma loppui tähän, yleisö ei halunnut lähteä kotiin, vaan he parveilivat Sanal Edamarakun ympärillä onnitellakseen häntä paljastuksesta ja pommittivat häntä lukemattomilla kysymyksillä joita olivat aina halunneet esittää mutta eivät tienneet keneltä kysyä.

Kääntäjä: Joni Pelkonen