RATIONALIST INTERNATIONAL

http://www.rationalistinternational.net

Muistotilaisuus Joseph Edamarukulle

Joseph Edamaruku (1934 - 2006)
Joseph Edamaruku (1934 - 2006)

New Delhin rationalistikeskus kutsui ystävänsä juhlimaan edesmenneen Joseph Edamarukun syntymän muistopäivää. Hän oli arvostettu rationalisti, tutkija ja kirjailija, Intian rationalistiliiton entinen puheenjohtaja ja Rationalist Internationalin kunniajäsen. Muistoluennon piti Paul Kurtz, Filosofian emeritusprofessori New Yorkin valtionyliopistosta Buffalosta. Hän on myös Rationalist Internationalin monikansallisen tutkimuskeskuksen puheenjohtaja. Professori Kurtz puhui aiheesta Tieteellinen luonteenlaatu ja sekularismi: kohti uutta planetaarista etiikkaa.

New Delhin Rationalistikeskuksessa: Professori Paul Kurtz pitää Joseph Edamarukun muistoluentoa (vas. Innaiah Narisetti, prof. Paul Kurtz, Sanal Edamaruku, V S Kumaran)
kansainvälisen rationalistikonferensin aikana vuonna 2000 Trivandrumissa: Joseph Edamaruku (keskellä) antaa ensimmäisen kansainvälisen rationalistipalkinnon professori Paul Kurtzille. (Sanal Edamaruku vasemmalla).

Professori Paul Kurtz on ollut Intian rationalistijärjestön IRAn ystävä vuosien ajan. Vuonna 2000 hän avasi viidennet vuotuiset IRAn juhlallisuudet kansainvälisen rationalistikonferenssin aikana Trivandrumissa Keralassa. Hän kiitti keskusta sen huomattavasta panoksesta paljastaa paranormaalien voimien väitteitä, ei vain Intiassa vaan myös Amerikassa huomattavien mediareportaasien avulla: ("In Praise of Rationalism"). Paul Kurtz on ensimmäisen rationalistipalkinnon saaja, mikä luovutettiin hänelle Sanal Edamarukun toimesta Trivandrumin konferenssin aikana. Sanal Edamaruku oli tuolloin Intian rationalistijärjestön puheenjohtaja.

Käännös: Asta Leppänen