RATIONALIST INTERNATIONAL

http://www.rationalistinternational.net

INTIA: Tappavia siunauksia

Sanal Edamarukun tv-esiintyminen lopettaa hullun "jumalmiehen" kauhistuttavan toiminnan

Vaikka Katihat itäisessä Biharissa on ylpeä lääketieteen opistostaan, lähiseudun kylissä asuu satoja ihmisiä jotka eivät hakisi nykyaikaista lääketieteellistä hoitoa lapsilleen näiden sairastuessa. Sen sijaan he lähettävät lapsensa paikalliselle "jumalmiehelle", joka väittää pystyvänsä maagisilla kyvyillään parantamaan mitä tahansa malariasta aliravitsemukseen. Baba Jamun Yadav sai köyhät ja lukutaidottomat kyläläiset uskomaan, että hän pystyi siirtämään jumalallista energiaa jalkapohjistaan heidän pieniin sairaisiin lapsiinsa. Ja he antoivat hänen suorittaa barbaarisen rituaalin.

Intialaisen tv-kanavan Headlines Todayn kuvausryhmä tallensi kauhistuttavia hetkiä, kun hullu baba polki brutaalisti avuttomien pikkulasten päällä. Hän laittoi yhden jalan koko painollaan lasten reisien ja sukuelinten päälle, toisen heidän kurkulleen, vaimentaen lasten kauhunhuudot niin että he miltei tukehtuivat.

Tämä ei ole mitään muuta kuin lasten kidutusta uskonnon kaavussa. Mutta kukaan ei pysäyttänyt hullua "pyhää miestä" -- eivät hyväuskoiset kyläläiset, ei poliisi eikä viranomaiset. Näiden julmuuksien väitetään jatkuneen jo parikymmentä vuotta. Tekijä jopa ansaitsee niillä elantonsa, sillä kyläläiset antavat lahjoja ja rahaa hänen "siunauksistaan". Kukaan ei tiedä kuinka moni vauva on saanut vaarallisia vammoja ja ennemmin tai myöhemmin kuollut "hoidon" tuloksena. Eikä kukaan tiedä millaisia syviä psykologisia vammoja ja arpia tämä piinaava kokemus on jättänyt henkiinjääneisiin.

Sanal Edamaruku on Headlines Today
Sanal Edamaruku Headlines Todayssä Katso lyhennetty versio ohjelmasta YouTube-kanavaltamme:
www.youtube.com/rationalists

Suorassa lähetyksessä Headlines Todayllä Sanal Edamaruku vaati välittömästi pysäyttämään tämän mielipuolisuuden ja toimia "jumalmiestä" vastaan. Hän syytti viranomaisia näiden rikosten sietämisestä uskonnon nimissä poliittisen hyödyn takia. Ohjelman aikana, kun häneltä vaadittiin kannanottoa, Biharin terveysministeri kieltäytyi ryhtymästä mihinkään toimiin koska kyseessä oli perinne ja uskonto. Nikhil Chaudhary, Intian parlamentin jäsen (hindunationalistisen BJP:n edustaja) joka valittiin parlamenttiin juuri Katiharista, sanoi että jos ihmiset hyötyvät tästä rituaalista, heillä on oikeus sen suorittamiseen. Hän ei epäröinyt puolustaa tätä barbarismia paikallisen perinteen kunnioitettavana osana. Niin teki myös swami Shankaracharya, Kashi Sumerun hengellinen johtaja ja ylipappi. Sanal Edamaruku kehotti häntä ohjelmassa puhelimen välityksellä käyttämään suurta vaikutusvaltaansa uskovien keskuudessa ja lopettamaan tällaiset vaaralliset taikauskot.

Ohjelmalla oli suunnaton vaikutus. Alle vuorokauden kuluessa jumalmies oli pidätetty lasten kiduttamisesta.

Käännös: Timo O. Karjalainen